Перейти до контенту

Вступ до магістратури

Якщо ти плануєш продовжити навчання після одержання диплома бакалавра, то ти можеш вступити до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» на 1 курс магістратури. Ти будеш здобувати наступний – другий (магістерський) рівень вищої освіти. Навчання на цьому освітньому рівні зі спеціальності 104 Фізика та астрономія триває 1 рік 4 місяці для навчання на освітньо-професійній програмі “Комп’ютерне моделювання фізичних процесів”. Освітньо-професійна програма підготовки – це підготовка магістрів певної галузі знань для подальшої професійної роботи. Проте, вступ до аспірантури можливий з дипломом магістра як за освітньо-науковою, так і за освітньо-професійною програмою.

Якщо ти вступаєш до магістратури, тобі потрібно обов’язково скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ), який складається з двох частин – іноземної мови за вибором вступника (англійська, німецька, французька або іспанська) та тесту загальної навчальної компетентності (ТЗНК) для перевірки необхідного рівня знань з критичного, аналітичного та логічного мислення. Для складання ЄВІ потрібно зареєструватись з 07 травня до 29 травня (до 18.00) та з 24 червня до 15 липня скласти його. Для вступу на спеціальність 104 Фізика та астрономія крім єдиного вступного іспиту (ЄВІ), необхідно буде скласти фахове вступне випробування та подати до розгляду мотиваційний лист. 

Програма фахового вступного випробування 2024

Звертаємо вашу увагу, що відповідно до Порядку організації та проведення вступних випробувань, що проводяться з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання для вступу на другий (магістерський) рівень вищої освіти, затвердженого наказом МОН №148 від 12 квітня 2023 р., реєстрація на ЄВІ та/або ЄФВВ можлива лише один раз в одному закладі вищої освіти (ЗВО). Результати, які вступник отримає після успішного складання ЄВІ/ЄФВВ будуть дійсними при вступі до всіх ЗВО в Україні.

Закінчення реєстрації на ЄВІ/ЄФВВ – о 18 годині 29 травня.

Вступники, які завершують навчання в 2024 році на першому (бакалаврському) рівні вищої освіти в КПІ ім. Ігоря Сікорського, реєструються в системі “Електронний кампус”. *докладніше

Вступники, які завершують навчання в 2024 році на бакалаврському рівні в інших ЗВО або вже мають диплом бакалавра, спеціаліста або магістра та вступають на другий (магістерський) рівень вищої освіти до КПІ ім. Ігоря Сікорського можуть зареєструватись дистанційно (надіслати необхідні документи на електронну пошту: pk.mag@lll.kpi.ua) або особисто в Приймальній комісії. **докладніше

Перелік документів для вступу до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

Телеграм чат для запитань по магістратурі

Дати фахових випробувань будуть розміщені на сайті факультету fmf.kpi.ua

Рекомендації щодо написання мотиваційного листа

Офіційні документи

ПОРЯДОК ПРИЙОМУ ДЛЯ ЗДОБУТТЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ В 2024 РОЦІ


Правила прийому до КПІ ім. Ігоря Сікорського

Основні положення, етапи вступної кампанії, перелік документів, всі правові елементи, які пов’язані із твоїми можливостями для вступу до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» у 2024 році.

 Правила прийому на навчання для здобуття вищої освіти до Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” в 2024 році.


Додатки до правил прийому до КПІ ім. Ігоря Сікорського в 2024 році:

  Положення про випускників підготовчих курсів КПІ ім. Ігоря Сікорського, які досягли особливих успіхів у навчанні

  Положення про прийом на навчання для здобуття ступеня магістра в 2024 році

  Положення про порядок подання і розгляду апеляцій вступників до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

    Максимальні обсяги державного замовлення


Умови прийому до закладів вищої освіти

 Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році  

 Перелік захворювань та патологічних станів, що можуть бути перешкодою для проходження ЗНО – спільний наказ МОЗ/МОН України

 Порядок прийому для здобуття вищої, фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, тимчасово окупованій території окремих районів Донецької та Луганської областей, території населених пунктів на лінії зіткнення