Перейти до контенту

Конкурс на отримання стипендії імені доцента НІЛИ КРАСНОШАПКИ для студентів ФМФ

В конкурсі на отримання стипендії імені доцента НІЛИ КРАСНОШАПКИ можуть взяти участь студенти 2-4 курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти, які навчаються на фізико-математичному факультеті КПІ ім. Ігоря Сікорського за спеціальностями: 104 Фізика та астрономія (освітня програма – комп’ютерне моделювання фізичних процесів), 111 Математика (освітня програма – страхова та фінансова математика) рейтинг успішності, яких за перший семестр 2023-2024 навчального року становитиме 90 – 100 балів. Стипендія призначається на весняний семестр 2023-2024 н.р. і виплачується незалежно від того, чи студент навчається за рахунок державного бюджету, чи за рахунок коштів фізичних та юридичних осіб, і чи отримує академічну стипендію.

Претенденти на отримання стипендії до 10 січня 2024 року подають до конкурсної комісії факультету перелік наукових публікацій та інших документів, що підтверджують їхні наукові досягнення:

  • участь у конференції з публікацією матеріалів;
  • публікації у фахових виданнях України;
  • статті у наукових виданнях, що індексуються базами даних Scopus, Web of Science ;
  • статті у закордонних періодичних виданнях країн ОЕСР, що не індексуються базами даних Scopus, Web of Science ;
  • заняття призового місця на Всеукраїнських олімпіадах;
  • перемога в конкурсі наукових робіт.

Перелік наукових публікацій та інших документів, що підтверджують наукові досягнення студентів подаються до конкурсної комісії факультету (420 аудиторія, 7 корпус) або надсилається на електронну адресу fmf@kpi.ua до 10 січня 2024 року.

Порядок визначення переможця

1. Факультет доводить до студентів інформацію про конкурс на отримання іменної стипендії та його умов.

2. На відповідній кафедрі створюється конкурсна комісія на чолі з заступником завідувача кафедри з наукової роботи. На дану комісію покладаються обов’язки з відбору претендентів на отримання стипендії.

3. Претенденти на отримання стипендії до 10 січня 2024 року подають до конкурсної комісії перелік наукових публікацій та інших документів, що підтверджують їхні наукові досягнення.

4. На підставі поданих документів та рейтингу успішності за перший семестр 20232024 навчального року конкурсна комісія на основі критеріїв оцінки, в тому числі наукових досягнень, визначає кількість балів по кожному з претендентів.

5. На засідання кафедри за участю Благодійника виноситься питання для обговорення результатів трьох претендентів, які набрали найбільшу кількість балів. В процесі обговорення визначається: актуальність наукових досліджень в контексті наукового мейнстриму, поширеність публікації в англомовному середовищі. Переможцями оголошуються два претенденти з найбільшою кількістю балів.

6. Кандидатури переможців виносяться на засідання Вченої ради факультету.

7. Кандидатури переможців виноситься на затвердження Стипендіальної комісії університету.

8. Кандидатури переможців виноситься на затвердження Вченої ради університету.