Перейти до контенту

Дистанційне студентське стажування “IRIS-HEP Summer 2024 Fellows”

Відкрито прийом заявок на онлайн Програму літнього студентського стажування “IRIS-HEP Summer 2024 Fellows”, що фінансується американським науковим проєктом Institute for Research and Innovation in Software for High Energy Physics, IRIS-HEP, керівник Prof. P. Elmer (Physics Department, Princeton University). В рамках IRIS-HEP Summer 2024 Fellows студенти отримають унікальну можливість виконувати наукові проєкти онлайн під керівництвом наукових співробітників (наставників) з різних університетів США та вчених з ЦЕРН (Женева).

Тематика наукових проєктів пов‘язана з розвитком методів аналізу даних, машинного навчання та штучного інтелекту, зокрема, для фізики високих енергій, нових алгоритмів та окремих напрямів комп’ютерних наук, що розвиваються в IRIS-HEP, а також для фізичного матеріалознавства, біоінформатики та системної біології:

✅Analysis Systems

✅Innovative Algorithms

✅Data Organization, Management and Access

✅Scalable Systems

✅Tools and Materials to support Training activities

✅Service containerization, DevOps, security, service monitoring, and accounting

✅Network monitoring and analytics

Важливі дати в Програмі літнього стажування 2024

Понеділок, 11 березня 2024 р. – крайній термін пріоритетного розгляду заявок (заявки розглядатимуться на постійній основі у міру надходження)

Понеділок, 25 березня 2024 р. – останній термін розгляду заявок

19 лютого – 30 березня 2024 р. – відбір  потенційних стипендіатів, знайомство з  потенційними наставниками для розробки проектної пропозиції – це може включати коротку співбесіду та інші подальші дії. Остаточний вибір стипендіата вимагатиме подання та затвердження проектної пропозиції.

Квітень 2024 р. – розгляд проєктних пропозицій, прийняття рішень та вступ до Програми літнього стажування 2024 р.

Травень-вересень 2024 р. – стипендіати працюють над проектами (точні дати можуть залежати від конкретних обмежень навчального року)

Право на подачу заявки на участь у Програмі:

– Ви повинні бути зараховані на програму бакалаврату або магістратури в акредитованому університеті та завершити принаймні 1 навчальний рік до початку участі в IRIS-HEP Summer 2024 Fellows Program.

– IRIS-HEP Summer 2024  Fellows Program підтримуватиме (1) студентів, які є асоційованими з академічними закладами США (громадянство США не вимагається) та (2) українських студентів.

Студенти які будуть зараховані до Програми стажування IRIS-HEP Summer 2024 Fellows отримують стипендію за роботу над проєктом (https://iris-hep.org/fellows-applications.html). 

Подробиці за лінком: https://kau.org.ua/news/sci/1238-iris-hep-summer-2024-fellows?fbclid=IwAR2AFF8aT7XhUL9m3DtBSBSEKRip0NuXq6uZhGb_D3G4x4eZ27v3ornoxs8