Перейти до контенту

Доступ до наукових баз даних для КПІ ім. Ігоря Сікорського

На початку навчального року нагадуємо про комерційні ресурси наукової інформації, до яких наразі для КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрито доступ.

В локальній мережі університету:

  • Scopus – мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Віддалений доступ: для налаштування необхідно заповнити форму: http://surl.li/mjzokn.
  • Web of Science – мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна платформа, на якій розміщено бази наукової літератури та патентів. Віддалений доступ: необхідно зареєструватись в БД з корпоративної скриньки @*kpi.ua та здійснити перший вхід в систему обов’язково з локальної мережі університету; кожні 6 місяців здійснювати вхід до бази даних в локальній мережі КПІ. Детально у відеоінструкції: http://surl.li/dbegoi.
  • Research4Life – платформа науково-технічної, природничої, медичної та суспільно-політичної літератури від провідних міжнародних видавців. Для українських ВНЗ відкрито майже 129 тис. книг, понад 18,5 тис. журналів і бази даних. Термін дії: до кінця 2025 р. Віддалений доступ: за логіном і паролем, котрі можна отримати за запитом http://surl.li/onrqqs.
  • ACM Digital Library – повнотекстова та бібліографічна наукова інформація з комп’ютерних наук. Понад 70 журналів, збірники матеріалів 200 щорічних конференцій, інформаційні бюлетені тощо, а також повні архіви публікацій Association for Computing Machinery за 1951-2000 рр. Термін дії: до кінця 2024 р. Віддалений доступ: необхідно зареєструватись на сайті та здійснити перший вхід в систему обов’язково з локальної мережі університету.
  • ASTM Compass – нормативні матеріали, стандарти, технічні публікації та інші джерела інженерно-технічної інформації, розроблені та публіковані American Society for Testing & Materials (ASTM International). Термін дії: до кінця 2025 р. Віддалений доступ: не передбачений. Виключно в режимі перегляду в локальній мережі. університету.
  • Cambridge University Press – наукова література в галузі гуманітарних, соціальних та природничих наук. Понад 420 рецензованих академічних журналів. Термін дії: до кінця 2024 р.: Віддалений доступ: через платформу Research4Life
  • IOPscience – публікації з понад 100 журналів видавництва Британського Інституту фізики з галузей техніки, фізики і дотичних наук, медицини та ін. Термін дії: до кінця 2025 р. Віддалений доступ: через платформу Research4Life
  • Oxford University Publishing Термін дії: до кінця 2024 р. Віддалений доступ: через платформу Research4Life
  • Springer eBooks 2017 – близько 9,5 тис. е-книг 2017 р. видавництва Springer доступні для пошуку і завантаження через Каталог+ бібліотеки. Термін дії: безстроково. Віддалений доступ: замовлення через форму електронної доставки документів: http://surl.li/avjwkp.

Видавництва і платформи, доступ до яких українські науковці можуть налаштувати індивідуально за авторизаційними даними:

  • ScienceDirect – більше 4600 журналів і понад 33000 електронних книг, довідників, наукових збірників з різних галузей знань видавництва Elsevier. Налаштування доступу: необхідно відправити запит http://surl.li/xmcfkt, обов’язково вказавши корпоративний e-mail @*kpi.ua. Далі діяти за інструкцією http://surl.li/jmmpte.
  • EBSCO Health – ресурси клінічної інформації міжнародної компанії EBSCO: – DynaMed – найактуальніша та точну доказова інформація для клініцистів; – EBSCOhost Databases and eBooks – БД відкритого доступу та електронні книги EBSCO на платформі EBSCOhost. Налаштування доступу: вхід за логіном (User ID): ukrzdorovya; пароль (Password): ukr!22
  • Elsevier Health – охоплює широкий спектр медичних дисциплін, надає безкоштовний доступ в Україні до таких медичних ресурсів: – ClinicalKey – всебічний ресурс клінічних знань; – Complete Anatomy – платформа 3D анатомії; – Osmosis – медичний освітній відеоконтент. Налаштування доступу: для кожного ресурсу окремо. Детальна інформація та інструкції – за посиланням http://surl.li/yxqvhj
  • MatNavi – японська металографічна база даних Національного інституту матеріалознавства (NIMS): основні властивості матеріалів, інженерія, таблиця структурних властивостей матеріалів NIMS, інструменти моделювання. Налаштування доступу: необхідно зареєструватись в системі DICE http://surl.li/rmyyzc, обов’язково вказавши корпоративний e-mail @*kpi.ua; зареєструвавшись і авторизувавшись – відправити заявку на користування MatNavi.

Отримати консультацію щодо доступу до баз даних можна в НТБ КПІ ім. І. Сікорського (4 поверх, зал 4.4, тел.: +38(044)204-96-72, e-mail: sciencelibkpi@gmail.com, science@library.kpi.ua).